Povratak na RADIO meni
povratak na glavni radio meni

 

Vesti iz BEO etra
priprema Vuk Mihajlović

 

O ostalim vestima iz sveta domaćeg radija mnogo više na blogu Vuka Mihajlovića

31. decembar 2010: Na području Lazarevca i okoline moguće je slušati novu radio stanicu sa dozvolom. Rec je o Radiju Kiss koji program emituje sa dozvolom na frekvenciji 106,1 MHz. Radio možete slušati i uživo na internet adresi www.radiokiss.rs . Treba napomenuti da je ovo uz Radio Lazarevac koji program emituje na 89,3 MHz još jedina stanica sa dozvolom u Lazarevcu. A bez dozvole program emituju Ešinger Radio na 92,2 MHz i Kosmos radio. / U radijskom etru Beograda slušaoci od nedavno na frekvenciji 98,8 MHz sa RDS-om u mono tehnici mogu slušati novu radio stanicu. Rec je o Radiju Studio D koji emituje iskljucivo narodnu muziku. Signal je dosta jak, pa se može uhvatiti u vecem delu grada. Trebalo bi podsetiti da je do skora na istoimenoj frekvenciji (98,8 MHz) program emitovao Dolče FM.

4. decembar 2010: Nova beogradska radio stanica Antena na 107,9 MHz pustila je u rad sajt na adresi www.radioantena.rs. / Sredom od 13 časova na talasima Fan radija iz Bajine Bašte www.radio-fan.org u prilici ste da slušate vesti sa FMNEBA koje uređuje Vuk Mihajlović, urednik bloga FM NEBO i radio stranica na www.modli.rs. / Na radio Nostalgie subotom od 10 do 13 časova emituje se emisija "Od doručka do ručka" koju vodi Marko Janković. / Na radiju AS FM iz Novog Sada nova - Cristalization sa Kristijanom Molnarom, petkom od 23 do ponoći. / Beogradska radio stanica bez dozvole Radio Dolče pustila je u rad RDS System na frekvenciji 98,8 MHz na kojoj se ispisuje "DOLCE FM". / Radio M.F.M. (102,2 MHz) obogatio je programsku šemu sa nekoliko novih emisija. Tako se sada svakog radnog dana od 13 časova emituje MFM Cafe, utorak u ponoć rezervisan je za provokativan kviz "Zlatna ribica", dok se "Lepota proroka" emituje petkom od 22h. Sreda i nedelja od 21h su rezervisani za aktuelne svetske hitove u emisiji Top lista.

27. oktobar 2010: Beogradska radio stanica Centar koja program emituje na frkevenciji 96,2 MHz u stereo tehnici od nedavno je pustila u rad sajt na adresi www.radiocentar.rs / Beogradska stanica Dolče koja program emituje bez dozvole mono na 98,8 MHz pustila je eksperimentalni sajt na adresi www.dolceradio.net / Piratska radio stanica Narodni radio koji je emitovao program na 99,4 MHz prestao je sa emitovanjem programa i sada se može čuti samo na 87,5 MHz u stereo tehnici sa RDS-om.

23. septembar 2010: Radio Ozon iz Sremske Mitrovice, 91,9 MHz, ima eksperimentalni sajt na adresi www.ozon.rs, a najavljuje se potpuno novi dizajn i boljai preglednost. / Beogradski City radio, 106,3 MHz, aktivirao je RDS na kome se ispisuje: "CITY RADIO 106,3 FM NA VAŠEM PUTU" . Uzgred, od 18 legalnih radio stanica u Beogradu, trenutno RDS NE emituju samo Radio Centar i Radio Pink. / Od početka septembra, Radio S je obogatio program novim emisijama, dok su neke od starih emisija promenile termin emitovanja. / Beogradski Bum Bum radio aktivirao je RDS na frekvenciji 89,4 MHz. Sada se, pored imena stanice i adrese sajta, ispisuje I broj marketing službe. Ovo je prva radio stanica sa folk muzikom koja je u radijskom etru Beograda pustila u rad RDS sistem. / Na beogradskom radiju Centar, 96,2 MHz, nedavno je krenula informativna emisija Glasa Rusije u 6.00 i 18.30 h. To je prvi korak Radija Centar u emitovanju informativnog programa.

30. jun 2010: Na području Železnika I Sremčice čuje se nova piratska radio stanica na frekvenciji 105,7 MHz FM STEREO. Na radiju se emituje isključivo narodna muzika bez ikakve identifikacije tj džinglova. / Od 28. juna na Naxi radiju možete uživati uz letnje ritmove. Jutarnji šou sa ranoraniocima Nenadom I Majom prolazi kroz sve muke koje jutro donosi- od iskipele kafe do gužve na mostovima... / Novosadska radio stanica radio AS FM pustila je u rad novi sajt na adresi www.radioas.fm. / Napokon su pušteni u rad predajnici Radio Beograda na Crvenom Čotu, pa se sada na širem području Vojvodine i u nekim delovima Beograda jače hvataju signali na 94,5, 96,5 i 101,8 MHz. / Piratska radio stanica Radio Balkan čuje se u Beogradu na 2 frekvencije, a inače emituje program na sledećim frekvencijama: Fruska Gora - 102,2, Novi Sad - (Ledinci - Petrovaradin) 96,3, Beograd – (Blok 28 – Novi Beograd) 104,3, Beograd - 97,9, Subotica – (Banatska ulica) 106,8, Krusevac - (Basare) 94,8 (?), Novi Pazar 97,7, Vrsac - (Vrsacki breg) 103,0 i Pozarevac - 107,7 (?). Spada li i RATEL u stalne slušaoce ovog radija?

17. maj 2010: Nacionalna radio mreža Fokus radio od nedavno je promenila programsku šemu. Tako se na radiju ne emituje više Glas Rusije, a ponovo se emituje Fokus kafe radnim danima od 15.30 do 19.00, a vikendom od 12 do 19 časova. / Nacionalna radio stanica Radio S redijzanirala je svoj sajt, pa se, osim emisija, na navednom sajtu mogu videti voditelji, saznati na kojoj frekvenciji je moguće slušati Radio S itd. / Puštanjem u rad novih predajnika, počelo je emitovanje svih programa Radio-televizije Srbije sa novog tornja na Avali. Zahvaljujući velikim antenskim sistemima, pokriven je veliki deo Vojvodine, Mačve, Šumadije i Beograda. Posle završetka izgradnje tornja na Avali, ekipe Radio-televizije Srbije montirale su tehničku opremu, tako da je toranj dobio i svoju radiodifuznu i telekomunikacionu ulogu. Montirani su novi predajnici za sva tri programa Radio Beograda, predajnik za Drugi program RTS-a, preko kojih, zahvaljujući velikim antenskim sistemima na visini od 170 metara za radio i 204 metra za TV, može da se pokrije veliki deo teritorije Vojvodine, Mačve, Šumadije i Beograda.

2. maj 2010: Beogradska radio stanica radio 3 (95,8 MHz) promenila je adresu sajta na www.utripu.com/radio. / Od 26. aprila oko 13 časova pušteni su signali sa Avale u probni rad. Kada sve bude podešeno, predajnici Radio Beograda 1 95,3, Radio Beograda 2 97,6 i Beograda 202 na 104 MHz radiće sa snagom od 10 KW. Uskoro će proraditi i emisioni punkt RTS-a na Fruškoj Gori (Crveni Čot, novi predajnici i novi antenski sistem), i tada će pokrivenost Vojvodine i dela Beograda biti još bolja. / Od 10.maja slušaoce Radio Beograda ujutro će buditi poznati voditeljski par Gorica Nešović I Dragan Ilić. Oni će svakog radnog dana od 6 do 9 časova voditi emisiju “Buđenje”. Gorica I Dragan neće biti stalno zaposleni u RTS-u, nego će plasirati program svoje produkcijske kuće “Slepi miš”. / Nacionalna radio stanica Index redizajnirala je sajt na adresi www.indexradio.com. Prezentaciju navedene radio stanice možete posetiti i na www.radioindex.fm.

25. mart 2010: Publika radija B92 moći će, nakon najslušanijih programa u Srbiji – “Dizanja”, “Jutarnjeg dnevnika”, “Kažipsta” I “Peščanika”, petkom da prati muzičko-zabavni program “Supernova”. Igor Brakus za ovo proleće priprema mnoga iznenađenja, među kojima i žive svirke direktno iz studija. Emisije “Potraga” i “Šljaka” dobijaju nove termine četvrtkom, odnosno petkom, odmah posle Dnevnika radija B92, a autorski par Dušan Čavić i Dušan Šaponja kreću sa novom emisijom od 10 do 12, u kojoj sa gostima komentarišu aktuelne teme. / Popularna beogradska radio-stanica TOP FM radio obogaćena je sa nekoliko novih emisija: "M:TS Hit Zona", "Cest la Vie", "Cristalization", "Pop top 50", "Halo Ljubavi 3 u 1" i "Tehnoskop". / NAXI radio je promenio lokaciju predajnika, preselivši ga sa Bežanijske kose na Ušće, pa se sada program sa frekvencije 96,9 može čuti u celom Beogradu, Pančevu, području oko Avale, Obrenovcu... / Nacionalni Fokus radio emituje jutarnji program radnim danima od 6.30 do 9.00 časova, uvedene je emisija Željoteka od 13 do 16, kao i Hit noći od 00.00 do 01.00h. / Eko radio, koji program emituje iz banje Vrdnik na frekvenciji 105 MHz, promenio je muzičku koncepciju, tako da sada na radiju dominira folk muzika. Redizajniran je i sajt Eko radija.

28. februar 2010: Radio Centar, koji je dobio dozvlu za emitovanje programa na frekvenciji 96,2 MHz sa lokacije Torlak, trebalo bi uskoro da počne da emituje program. Na radiju se emituje veći deo dana "tišina". Ostaje da vidimo kakva će biti programska šema navedene stanice. / Syndcated radio show "Tehnoskop" produkcijske kuće Etar od ove subote na beogradskoj stanici TOP FM. Termin 15h. A najavu za emisiju možete videti ovde. / Poptop 50 je nedeljna top lista stranih singlova nastala na osnovu vaših glasova i broja emitovanja na radio stanicama u Srbiji, a emitovaće se na TOP FM radiju subotom od 11-13h. Za razliku od emisije Eurotop44 (nedelja 14-17h), koja predstavlja listu najemitovanijih numera na radio stanicama širom Evrope, PopTop50 je lista koja se kreira isključivo u Srbiji, na osnovu emitovanja na srpskim radio stanicama i na osnovu glasanja slušalaca emisije na sajtu emisije ww.poptoplista.com. U svakoj listi možete glasati maksimalno za 5 izvođača. Glasanje se završava u subotu u ponoć. Emisiju radi produkcijska kuća ProSound.

20. februar 2010: Beogradski Radio JAT, 90,2 MHz, osim što je redizajnirao sajt, obogatio je program sa dve potpuno nove emisije: jutarnjim programom od 7 do 10 časova sa brzim ritmom najbolje pop muzike, a nedeljom od 20 pa do ponoći „Ljubavlju nad Beogradom“, uz romantične poruke i najlepše balade. Poruke se šalju na 066/222-902. / Radio Dedal (88,1 MHz) redizanirao je sajt, pa se sada na jednom mestu mogu videti svi podaci o radio-stanici. Dedal emituje zabavanu i folk muziku. / Nacionalna radio-stanica Index radio uskoro bi trebalo da predstavi novi izgled sajta na adresi www.radioindex.fm. Radovi su u toku, a do tada se sve informacije u vezi sa navedenom stanicom mogu naći na adresi www.indexradio.com. / FMK radio je studentski radio Fakulteta za medije i komunikacije univerzitate Singidunum u Beogradu. Trenutno je radio u eksperimentalnoj fazi i emituje se isključivo muzika, a uskoro bi trebalo da počne i program pre svega bio namenjen studentima, a onda i ostalim slušaocima. Sajt radija je još u fazi izrade. Da biste slušali uživo radio kliknite ovde! / ROADSTAR radio je pokrenuo akciju "Bezbednost je na prvom mestu" u kojoj promoviše novi zakon o saobraćaju i podseća vozače na nove propise. U vidu efektnih džinglova, poziva vozače da poštuju pravila i skreće pažnju na eventualna sankcije.

28. januar 2010: Na talasima Radio Beograda 2 od nedavno se ponedeljkom mogu slušati dve potpuno nove emisije. Od 09 casova emituje se "Gozba" koja se bavi filozofskim temama, a od 10 casova "Okreni nulu", sa informacijama iz svetskih metropola o dogadjajima iz kulture koji su obeležili tu nedelju. / Radio Puls iz Grocke koji program emituje na 88,7 MHz za podrucje Grocke, pustio je redizajnirani sajt na adresi www.radio-puls.net. / DJ-evi TDI radija pripremaju mix pesama od 60 minuta u vreme kada se pripremate za nocne provode, sa trenutno aktuelnim hitovima klupske haus muzike. / Od 22. januara petkom u 21h krenuo je jednogodišnji serijal emisija DJ Pantelisa, jednog od ekskluzivaca TopFM recordsa -.60 minuta vruceg DJ mixa, zacinjenog orijentalnim house zvucima i glasovnim najavama. / Radio Star FM radio iz Čačka postao je član TDI mreže. Navedenu radio-stanicu možete posetiti na internet adresi http://www.starfm.rs/site/index.php.

16. januar 2010: Bivši direktor beogradske radio-stanice radio 3 i vlasnik internet radija KudaCOM.FM Igor Mihaić od 1. januara je postao direktor beogradske radio-stanice MFM (102,2 MHz). / U novoj godini, tačnije od 4. januara, na 96,9 MHz krenuo je zimski Naxi, u noviom zimskom formatu. Opširnije na sajtu NAXI radija. / Od nedavno se na području Jagodine i okoline može slušati program radija B 92 na frekvenciji 103,9 MHz FM RDS STEREO.

...Vesti iz 2009.godine
...Vesti iz 2008. godine
...Vesti iz 2007. godine
...Vesti iz 2006. godine
...Vesti iz 2005. godine

 

Web podsetnik:

 

ANEM Asocijacija nezavisnih elektronskih medija

RRA Republička radiodifuzna agencija

RATEL Republička agencija za elektronske komunikacije

BARS Beogradska asocijacija radio stanica

BEOTEL RADIO Web prezentacija prvog profi ISP radija

FM NEBO jedinstveni radio blog o radio stanicama u Srbiji

RADIO NEWS Najnovije vesti o radiju širom sveta

NEWS AND GOSSIP Nedeljne novosti o radiju i Internet radiju

MEDIJA CENTAR Medija centar Beograd sa adresarom i linkovima

IMENIK Zvaničan spisak frekvencija u Srbiji

B92 NET Web prezentacija radija B92

TOP FM Web prezentacija beogradskog Top FM radija

SAV TAJ RADIO Odeljak ovog sajta posvećen radiju!