Povratak na RADIO meni
povratak na glavni radio meni

 

Vesti iz BEO etra u 2012. godini
priprema Vuk Mihajlović

Nove vesti...

3. decembar 2012: RRA je na 101. sednici donela odluku o oduzimanju dozvola sledećim medijim, i to pre roka na koji su izdate: „Spirit Sound MFM“ d.o.o. Radio Gradski, Novi Beograd, "Pingvin" d.o.o. - Radio Pingvin, Beograd, "Centar" d.o.o. - Radio Patak, Valjevo, "Lady Lena" d.o.o. - Radio AD Herccullem, Žitorađa, Pavlović SJ d.o.o- TV AS, Krepoljin. / Iz radijskog etra Beograda nestale su radio stanice Narodni Radio 87,5 MHz i City Radio 106,3 MHz. Obe radio stanice su emitovale program bez dozvole. Razlog prestanka emitovanja programa može se dovesti u vezu sa hapšenjem ljudi nakon akcije "SMS mafija".

O ostalim vestima iz sveta domaćeg radija mnogo više na blogu Vuka Mihajlovića

Prethodne vesti...

9. avgust 2012: Radijski duet DarMar, Darko i Marko, voditelji slušanog jutarnjeg programa "Mentalno razgibavanje", potpisali su ugovor sa Radijom B92 na kojem će od septembra nastaviti da vode ovu emisiju pod istim nazivom. Mreža radio stanica koje su do sada reemitovale njihovu emisiju ipak neće ostati uskraćena za atraktivna jutra uz radio; uskoro slede vesti o tome ko će i šta će na njihovim frekvencijama zameniti "Mentalno razgibavanje"! / Beogradska regionalna radio stanica Radio Pink, koja svoj program emituje na frekvenciji 91,3 MHz u stereo tehnici od juče ispisuje i RDS na kome piše "PINK". Osim ove promene treba spomenuti i to da se sada na Radiju Pink pretežno emituju domaća pop muzika.

12. jul 2012: Beogradski MIP radio, koji je bio u vlasništvu FK Partizan, prestao je da emituje program zbog finansijskih problema, izjavio je glavni urednik tog radija Žarko Obradović, navodi se u saopštenju Udruženja novinara Srbije (UNS). Prema tvrdnjama zaposlenih i saradnika, MIP radio bio je u vlasništvu Fudbalskog kluba Partizan, iako mu je formalni osnivač bila nedavno likvidirana firma Mipos d.o.o, saopštava UNS. Obradović je rekao da je 1. januara 2001. godine FK Partizan kupio radio, a da je program emitovan i ranije, od 1997. godine. Preduzecu Mipos je duže od godinu dana račun bio u blokadi, a prema Obradovićevim rečima, vlasnici nisu bili zainteresovani da radio opstane. "Bili smo potpuno nemoćni. Nije bilo dobre volje da medij nastavi da radi. Silni dugovi i tužbe su ostali", kazao je Obradović. Prema njegovim rečima, petoro kolega je zbog gašenja radija ostalo bez posla, a ima i petnaestak tužbi zbog neisplaćenih zarada. (Izvor: BLICsport.rs)

22. april 2012: Od 23. aprila od 06:00, krece jutarnji program na radio Anteni na frekvenciji 107.9 / Od 19.3. Fokus Radio je moguće slušati u celoj zemlji na nekadašnjim frekvencijama nelegalnog emitera, Radija Balkan / Od 7. marta na frekvenciji 102,2 MHz slušaoci u Beogradu mogu da prate Gradski radio, beogradsku radio stanicu koju su prethodnih godina na istoj frekvenciji prepoznavali kao MFM radio. Sada je to deo imperije Radija S, zadužen za stranu pop i pop-rock muziku 80-ih i 90-ih godina, uz tu-i-tamo najnovije hitove. Uživo je na na www.gradskiradio.rs/stream. / Od 5. marta svake večeri od ponedeljka do petka u termninu od 18 do 22 sata na Radio Pingvinu 90,9 MHz slušaoci mogu da prate emisiju "Veče sa Banetom". O Radio Pingvinu više informacija na www.radiopingvin.rs.

19. januar 2012: Od utorka, 17. januara, Srbija i Beograd dobili su prvu digitalnu radio stanicu. Reč je o Naxi radiju iz Beograda koji program emituje na frekvenciji 96,9 MHz. Digitalizacija signala najviše će se osetiti u zvuku koji će imati mnogo bolje performanse. / Beogradska stanica Radio Centar, 96,2 MHz, promenila je broj za SMS poruke. On je sada 1118 i važi za sve mobilne mreže. / Beogradska radio stanica Bum Bum radio, koja program emituje na 89,4 MHz, redizajnirala je sajt na adresi www.bumbumradio.rs. / Radio Lazarevac, koji program emituje na frekvenciji 89,3 MHz, redizajnirao je sajt na adresi www.radiolazarevac.com.

14. januar 2012: Lokalna radio stanica Radio Klas iz Drlupe kod Kosmaja koja svoji program emituje na frekvenciji 90,8 MHz u stereo tehnici sa RDS-om od nedavno je pustila u rad i sajt na kome se radio može slušati svuda u svetu. Adresa sajta je www.radioklas.net / Beogradska regionalna stanica Radio Centar 96,2 MHz od januara meseca pustila je u rad i rds sistem. Sada se na RDS-u ispisuje “CENTAR” . Radio Centar možete slušati svuda u svetu na www.radiocentar.rs / Slušaoci u Beogradu i Vojvodini mogu slušati eksperimentalni program stanice Radio Taš. Kako sam uspeo da saznam, u Beogradu je navedena radio stanica zamenila City radio na frekvenciji 106,3 MHz , a prema izvoru sajta www.tasradio.com radio bi trebalo da se čuje i na području Vojvodine na 90,2 MHz. Jedino ostaje nepoznato da li navedena stanica ima dozvolu za emitovanje programa na 90,2 MHz u Vojvodini ili se radi o emitovanju programa bez dozvole.

...Vesti iz 2011. godine
...Vesti iz 2010. godine
...Vesti iz 2009. godine
...Vesti iz 2008. godine
...Vesti iz 2007. godine
...Vesti iz 2006. godine
...Vesti iz 2005. godine

 

Web podsetnik:

 

ANEM Asocijacija nezavisnih elektronskih medija

RRA Republička radiodifuzna agencija

RATEL Republička agencija za elektronske komunikacije

BARS Beogradska asocijacija radio stanica

BEOTEL RADIO Web prezentacija prvog profi ISP radija

FM NEBO jedinstveni radio blog o radio stanicama u Srbiji

RADIO NEWS Najnovije vesti o radiju širom sveta

NEWS AND GOSSIP Nedeljne novosti o radiju i Internet radiju

MEDIJA CENTAR Medija centar Beograd sa adresarom i linkovima

IMENIK Zvaničan spisak frekvencija u Srbiji

B92 NET Web prezentacija radija B92

TOP FM Web prezentacija beogradskog Top FM radija

SAV TAJ RADIO Odeljak ovog sajta posvećen radiju!