Nekako mi se učinilo da je pravi momenat da u sadržaj priča ubacim i naziv SF. Poklopilo se sa preuređenjem ovog sajta, koji je, priznajem, bio inspirisan mojim tek sada (sramota me da priznam) iščitavanjem Artura Klarka i njegovih Odiseja I, II, III i IV. Tačnije, prvi deo nisam ni pročitala, računajući da je Kjubrikov filmski poduhvat "Odiseja u Svemiru 2001", remek-delo samo po sebi, pa, iako uvek prednost dajem knjizi, ovog puta nisam htela da rizikujem i promenim utisak koji je taj film na mene ostavio.

Tako sam se i dohvatila postavljanja monolita na Index stranicu (i nemam nameru to da menjam, bar dok me nešto drugo podjednako snažno ne inspiriše).
Istovremeno, u nekim dosadašnjim pričicama, kao i u onima koje sam želela da napišem, ali sam se snebivala ne mogavši da ih svrstam u do sada korišćeni žanr, sa zadovoljstvom sam prepoznala neke elemente SF-a. Dobro, složićemo se odmah da je za "F" OK, to niko ne može da mi opovrgne, a ono Science ću ostaviti otvoreno za diskusiju, jer sam tu  tanka. Ipak, kao žensko čeljade računam na izvesnu toleranciju i razumevanje od strane tehnički edukovanijih čitalaca, pa bih se rado oprobala u fikciji, makar i sa velikim "S" na početku.

Iskreno se nadam da me niko neće optužiti za "transtemporalni zločin prekognitivnog plagijatorstva."

SF PRIČE