Danas sam nekako deo tebe. Ne umem da zaboravim, ne umem da igram poker, i kada karte otvorim... tebe nalazim tamo. Mogu da jedem lampuki, jastoga, ali uvek, po starom običaju, odaberem samo hleb sa kečapom (catch up if you can). Da li treba da pišem u rukavicama? Ili bi samo trebalo da se opustim i počnem o tome šta osećam? Pa da me upitaš da li umem da vozim bicikl za dvoje? Nekada sam imala osećaj da umem da okrećem pedale.
Promenila sam se  i još uvek nisam svesna da li je moja senka ili sećanje to što je nekada bilo?
Ali kada pada kiša i kada vidim more, samo čujem Džeremija, i, sećaš li se, nešto je svetlucalo u vodi, bilo je hladno a ja sam bila uplašena kao i sada... 
Predstavljala sam se kao prijatelj vatre, a zapravo ona me je uhvatila za pramen koji sam toliko dugo čuvala. Onda sam odsekla kosu. 
Ako bi ti došao kao Vizantijsko plavo, a znam da imaš plavog mnogo u sebi, ja bih uspela da ti kažem na kakvom biku sam ja nekada bila! Nisam uspela da ti objasnim šta je George Sands bila Chopenu. Nisi mi dao dovoljno slobode da ti kažem šta je Simone de Bovoir značila Sartru.
Jedno sam naučila, čudnim putevima shvatila, da je FRP bolji od Bridža. A u tu polemiku možemo da uključimo i šah.  Ali ti nikad nisi imao strpljenja. Oko vrata imam onog đavolčića iz "Kneza" koga si mi spontano okačio oko vrata. Imam veliku jelku ispred sebe i znaš čega sam se setila? Grejalice u mojoj belo-crvenoj sobi. Tako nespretno ne verujem da umeš sa bilo kim, osim sa mnom. I još uvek mi nisi svirao klavir, mada si pričao o tome. A ja sam mislila da mogu da te zovem Sartrom? I osećam da pipam suviše često znak pitanja, a ne bih htela... TO JE SAMO MOJA TASTATURA! Htela bih samo da ti kažem da, možda, nikada ništa nije završeno. Kao iz tvoje male priče o "Besmrtnosti". Do you remember, I'm the Girl from Ipanema!

P.S. Znam da si sa Anchi. Imam samo jedno da kažem: I dalje sam kao kada smo bili zaglavljeni u onom rastavljenom krevetu... Jebem mu zeca, trebalo bi nekada da razmisliš o tom svom krevetu u Baru, nije dovoljan samo klavir... potrudi se da imaš nekog ko se ne cepa na pola kada legne u taj krevet. Verovao ili ne, volim te još uvek.

Katarina