Verzija 1:

Dana Gospodnjeg, 21. aprila 2001. godine, sa početkom u 20h održano je književno veče Voje Antonića, uz njegov "Vodič za kritičko razmišljanje", na pred-promociji knjige Violete Ivković "Život u ljubičastom".

Veče se oteglo na dva i kusur časa, sve dok glumac Srba Milin, nije presek'o dirljivim: Aman, više! Bilo je tu još njih, glumaca, ali su bili mladi i neuki. Samo su čitali inserte iz moje knjige.

Verzija 2:

Čeda Bradić, FS letač, našao se pogođenim. Nigde na panou nije bilo snimaka flight simulatora 98-ice, pa je zaključio rečima: "Progresivno. Ali ne agresivno. Znači - dobro."
Ko ne leti FS-om, teško će da razume. I ne mora. Ako je baš do shvatanja, imam free verziju FS-a '2000, rado ću vam je pokloniti. Pa da opet ne razumete.

Verzija 3:

Branko Rajčević, FS pilot as well, našao se nešto manje pogođen. Novinar u duši, odmah je krenuo u istraživanje:

"O Antoniću sam juče puno čitao na internetu, a najviše na njegovom sajtu. Redak zver. Svašta radio u životu, a njegove tekstove sam debelo gutao pre petnaestak godina kada sam ulazio u svet računarstva, a i kasnije u stručnoj literaturi (najviše u "Računarima"). Njegov računar "Galaksija" sam predstavljao na radiju (Radio Novom Sadu, tamo smo imali prvu emisiju o kompjuterima u tadašnjoj Srbiji, zvala se Radio Bajt)...
Dakle, Voju Antonića znam kao ime iz tog sveta i kada sam ga gledao kod Ćirilova, ili kada sam naletao na tekstove u NIN-u i drugim novinama ali na neinformatičke teme, mislio sam da se radi o nekom drugom Voji Antoniću. Zapravo, bio sam uveren da ih je bar dvojica. Kad ono - jedan čovek, webo te! Pa on kao da se razmnožava kloniranjem. Ne znam da li si čitala kratke priče na njegovom sajtu, sjajne su! Stvarno je svašta probao. Samo da završim neko štivo, pa ću da se bacim na njegovu knjigu. Baš me zanima šta je sve unutra stavio u cilju dokazivanja da alternativa - ne postoji."