Čas 16.

I dalje smo u Internet priči. Prošlog časa smo bili na njenom početku, sada smo kao u svakom ispravnom sledu, na sredini. Ispravno. Nastavljamo posred...

Sredina

Rekosmo da je stupanjem na snagu InZakona, internet zauzeo prepoznatljivo mesto u društvu i time definisao svoj značaj i ulogu. Te i takve zakone su, logično, pratile i detaljne izmene u... detaljima. Sitnim. Tako reći - detaljčićima. Na primer, naziv "internet" je počeo da se piše
(i izgovara) velikim slovom. Ispred je dodato, već po zasluzi, gospodstveno Mr.
U Velikoj Britaniji mu je ubrzo dodeljena i titula Ser, ali, znate već Engleze, uvek zastrane.
Kao i sve političke promene širih razmera, tako je i ovu pratila masovna identifikacija, koja je dovela do eskalacije tzv. "Internifikacije". Dalje, to je dovelo do finalnog rešenja ekonomskih i privrednih problema sa kojima se čovečanstvo bezuspešno borilo od samog nastanka.
Evo nekoliko interesantnih primera:

 • Problem saobraćaja je automatski rešen - ljudi nisu mrdali od svojih kompjutera.
  U izuzetnim slučajevima, kada su bili prinuđeni da izađu napolje, uvek su sa sobom nosili LapTop, na šta ih je, inače,  jedan od pratećih Inzakona obavezivao.

 • Sistem telekomunikacija je funkcionisao besprekorno, kao i energetski sistemi svih zemalja, članica Interneta. Pojam loših telefonskih veza i restrikcija struje postao je davna prošlost.

 • Natalitet je opao, na zadovoljstvo preopterećene majčice Zemlje, mortalitet je znatno smanjen zahvaljujući mirnom i sređenom životu stanovnika. Veze sa provajderima su bile
  24h on-line, te više niko nije umirao od posledica stresa.

A evo i par zanimljivosti:

 • Internet žurke su postale pravi modni In. Mogli ste svake večeri da izađete na Mrežu
  i u prijatnom okruženju Chat društva da se provodite do mile volje. Tu biste mogli da gledate raznovrsne reklame za pića (prednjačila je, zna se, Inter-Cola), da uživate u šarenolikosti brzootvarajućih banera, a slušali su se Red Hot Chilly Papers i njihov mega hit "Internification".
  Mladi su u žargon ubacili izraz internetujem te , kao sinonim za volim te; ali je, boga mi, izraz bio i zloupotrebljavan od strane bandi i huligana, samozvanih InternetOtporaša.
  Oni su, na primer, predsednicima svojih država uzvikivali:
  internetujem ti mater, što nećemo prevoditi.

Osim ako vi imate šta da dodate. Nemate. Hvala.
Ovaj čas - Gotov je!