Veliko finale / 4. januar 2002.Anafrika

Evo polako odrađujem stvari sa ček liste. Za tri dana krećem na put bez povratka: Dubai-Cirih-Beograd! Probudila sam se čak u 6.40, napolju je i dalje bio mrak i hladno. Vratila sam kompaniji naš crveni manual i ID karticu i predala pasoš kako bi se otkazala viza. Sad nešto zezaju ovi iz banke, malo se prave blesavi, a ja se nerviram. Onda bi trebalo da vratim uniformu, kofer i torbu, samo da onaj bankar sredi stvar... Baš mi oduzima vreme sada kad mi pritisak polako raste!

No, hajde da vam u međuvremenu pošaljem neke nove i drage mi slike koje sam skinula sa Džejninog CD-a. Prva je iz mog najnovijeg Najrobija, dakle sa oproštajnog leta, odakle sam se juče vratila. Baš moja Afrika, u parku u Najrobiju! Najbitnije mi je da baš nju vidite. Druga slika je sa božićne večere u Kejtinom aranžmanu - peti tanjir na stolu postavljen je po poljskom običaju za nekog slučajnog prolaznika, siromaha. Treća slika je od pre par nedelja, kada smo se svi okupili u čast Kasjinog odlaska na odmor, pa su hteli svi zajedno da mi uruče ovu blesavu kamilu s nogama od pola metra, koja me sada muči, jer ne znam kako da je spakujem!

Farewell, Ana! Welcome home!A sada, šmrc: poslednja slika je sa poslednjeg leta! Tu smo skoro svi iz posade. I ja, sa crvenim očima. Stvarno mi je bilo nekako tužno. Za vreme sletanja, malo po malo pa se zaplačem dok sam sedela u mraku, na jump seatu u putničkoj kabini Boinga 777... A onda, definitivno na kraju leta, kada su mi uručili poklončiće i oproštajno pisamce - nisam mogla da se uzdržim. Mislim da je bilo ravno afričkom pljusku. Baš sam srećna što je posada bila tako pažljiva. Nisam očekivala da će iko nešto da kaže, akamoli da odreaguje na ovakav način; no, pošto su tu bile čak četiri moje dobre drugarice - vrag je odneo šalu! Jedan od mojih prvih letova za Emirate bio je let za Najrobi. Najrobi je bio i moja labudova pesma. Hvala im. Utiske ću tek da sređujem, dok budem letela kući. Srećna sam i tužna. Valjda je to tako kada vam se lepe stvari dogode. A meni su se događale godinu dana.

Vaša TRI DAna!!!