Ovijih dana, mi, Chuburci, iz petnijih žila slušamo arapske pesme.
Nije, časti nam, zbog događaja koji su potresli svet,
već zbog događaja koji potresaju Chuburu.
Imamo NOVE ZVUČNIKE, a Arapi imaju sluha.

Čovek je hodao Saharom i sapleo se na staru lampu. Podigao je, obrisao i iz nje je izašao duh koji mu kaže: "Dobro, dobro. Oslobodio si me iz lampe bla, bla, bla, bla, bla! Ovo je četvrti put ovog meseca i malo mi je muka od toliko ispunjenja želja, zato zaboravi na njih. Ostvariću ti samo jednu!".

Čovek je seo i razmišljao o tome neko vreme i na kraju rekao: "Oduvek sam želeo da idem na Havaje, ali se plašim letenja, i na brodu dobijem morsku bolest. Možeš li da mi izgradiš most do Havaja tako da mogu da se tamo odvezem?"

Duh se nasmejao i rekao: "To je nemoguće. Pomisli koliko je mehanizacije potrebno! Kako bi potporni stubovi ikad doprli do dna Pacifika? Koliko je betona potrebno, koliko čelika! Ne, zamisli neku drugu želju".

Čovek se složio, i pokušao da zamisli zaista dobru želju. Konačno je rekao:" Ja sam se ženio i razvodio četiri puta. Moje žene su uvek govorile da nisam brižan i da sam bezosećajan. Moja želja je da razumem žene... da znam šta osećaju, šta one misle kada ćute... da znam zašto plaču, šta zaista žele kada kažu "NIŠTA"... da znam kako da ih učinim zaista srećnim?"

Duh reče:" Želiš li most sa dve, ili četiri trake?"

Translation&Web page by Masha