"Ogrizak noći"

Eto moje knjige. Sad već mogu da kažem i nove (tek da se napravi kvantitativna razlika). Izdavač je novi izdavački studio "Čekić", čiji naziv obećava.
Knjiga će moći da se nađe već na njihovom štandu tokom sajma, a biće, kažu, i promocija. U Beogradu, ali i šire. Ne pre, ali za vreme i posle sajma. Duga je zima...

 

Šetnja po "Poljima"

U novosadskom književnom časopisu za književnost i teoriju "Polja" izašle su i dve meni važne priče. Jedna je mog kolege Dragana Dimitrijevića,"GDE SE PRIČE ZAVRŠAVAJU", a druga moja, pod naslovom "SLIKA"

 

"TRPEZARIJA"Venčanje u Njujorku

Tanja&Milos.jpg (64981 bytes)Dvanaestog juna 2009. venčali su se Tanja i Miloš.
U Njujorku.
Uz jednog svedoka i nove patike. Crne. Takve su svečane. Matičarka ih je zavetovala na ljubav. I slikala. Zavet im nije bio neophodan, ali su sliku uzeli. Posuđeni buket su vratili i otišli svako na svoj posao. Nasmešeni.

Takva su venčanja u Njujorku.

 

Ranko TrifkovicRanko je moj alter ego koji me, dok pišem, vreba na četu, imejlu, skajpu...
Moj najljući kritič
ar i kost u književnom grlu. Glumac koji se od protivnika vešto preobrati u savetnika i druga.

Uostalom, ni od koga drugog (osim možda od mene same),
ne bi mogla za rođendan da mi stigne ovakva čestitka:)

 

Zoran ŽivkovićDemijurg izmaštanog sveta

Trebalo bi da intervju sa mentorom bude lak zadatak. Ipak, nije. Pogotovo kada vam je učitelj Zoran Živković.
Iako njegove knjige znam u slovo i vredno pišem priče, baš sam se namučila. Sa intervjuom, naravno. Sve drugo u druženju sa njim
radosno je otkrivanje, razumevanje
i predavanje pisanju.

Jesam li rekla uz smeh?

 

Zoran Modli

Zoran Modli

Uspela sam! Napravila sam najintervju sa najdrugom, koji je IT najnovinar 2008. A dok sam kao klinka purnjala na njegovom ulazu, to mi ič nije padalo na pamet. Šta ti je život!

Ukoliko vas je uopšte briga ko je Zoran Modli meni, evo ga; onakav čovek, a stade pod mali link :).

 

Tri priče (bez kraja)

Na promociju ovogodišnjeg četvrtog broja časopisa "Književnost", uprličenu 24.decembra u galeriji iznad knjižare "Geca Kon", otišla sam posebnim povodom. Naime, na stražnjoj stranici časopisa našla su se imena Ranka Trifkovića i Dragana Dimitrijevića, mojih prijatelja i kolega s kreativnih (književnih) večeri. Po mom dubokom uverenju, negde, ni ispred ni iza njihovih, stalo je i moje ime. A unutar korica, u okviru temata "Kreativno pisanje" kojeg je pripremio naš mentor Zoran Živković,
i naše tri priče.

Postoji, istina, i prednja strana časopisa, a u njemu mnoštvo drugih valjanih autora i njihovih pripovedanja. Meni su, ipak, ova značajnija. Uostalom, časopis može i da se kupi, a ovde su priče besplatne. Pročitajte ih, za njihove jemčim da nećete zažaliti. Moja priča je pride. Pa čija je ovo web stranica!

 

KlikMee i moj brat Boris DragovićBoris i ekipa

Ne mogu nikako da ih suzim dovoljno kako bi stalo sve što bih rekla o njima. No, to je samo dok sav Beograd ne počne da KlikMee-kće, ili dok u januarskom broju Mikra ne pročitate to što vas zanima.
U međuvremenu, kliknite na link za KlikMee, ovde, i sada. Gle, prvi put sam probala - moguće je da ceo pasus bude hiperlinkovan! I slika, i naslov. Hm, malo je to za njih...

 

Umetničko leto 2008.

Na Filološkom fakultetu ne možete da se sunčate, brćkate i plivate. Ali, ako poželite nepodnošljivu žegu letnjih meseci da pretvorite u žarko stvaralačko delanje, to u Letnjoj školi kreativnog pisanja profesora i pisca Zorana Živkovića svakako možete.

 

Vladimirov Svazilend

Vladimirovih tragova na sve strane; na desetom spratu solitera u ulici 27.marta, u muzičkoj školi u Beogradu, malteškoj gimnaziji i malteškom arhitektonskom fakultetu. A bogami, oduvek ih je bilo i biće ih i na Čuburi. Samo prvo mora da se vrati iz Svazilenda.

 

Ana i Brajan sa decama Za sve skeptike koji ne veruju u internet ljubavi, evo (2+2) dokaza da su one moguće. Pre desetak godina Brajan je živeo u Kanadi, Ana u Beogradu, svako od njih za svojim kompjuterom. Pa je onda na svet došao Noe, a sada i Leni. E, u tome već računari nisu bili od neke koristi, ali su svoje još onomad obavili.

 

Oftalmološka Ordinacija Laser

Tea i Nebojša su se nakon nekoliko godina provedenih u inostranstvu vratili i otvorili ordinaciju za lečenje očnih bolesti, pre svega katarakte. Ko su i gde su pogledajte prateći link ka njima!

 

Petrovaradinske boje u g-molu

Kad stanete uz ivicu petrovaradinske tvrđave i okrenete leđa Dunavu i Novom Sadu, otvore vam se u zidine uklesana vrata slikarskih ateljea. No, ne dajte da vas njihova šarolikost zanese, osluhnite malo. Iza vrata broja 5 čuje se jedan klavir i flauta...